NIEUWS...

Woensdag 26-01-2022

Enorme regens en cycloon Ana zorgen voor schade op het terrein van Gulugufe

Afgelopen maandag is Zuid-Malawi getroffen door zeer zware regen veroorzaakt door cycloon Ana. In 24 uur kwam er bijna 450 mm regen uit de lucht vallen, wat geweldige overstromingen veroorzaakte over het zuiden van Malawi!

Ook Gulugufe is zwaar getroffen. Na een dag hard werken om het water tegen te houden moesten Paul en Esther in de avond besluiten om Gulugufe te verlaten en alles achter te laten. Nu 2 dagen later is het water op Gulugufe gezakt en zijn ze aan het opruimen. Er is heel veel schade. Het doet hen en ons veel pijn!

Maar vooral ook de rest van Chikwawa en Nsanje zijn zwaar getroffen! Er zijn mensen verdronken, heel veel huizen zijn ingestort, gewassen verloren en enorm veel water. Paul en Esther, de kinderen en het team van Gulugufe zijn fysiek in orde en als familie verblijven ze nu bij een goede vriendin in de buurt! De toegangsweg naar Chikwawa is nog overspoeld, maar het is al duidelijk dat hij op 3 plekken weggespoeld is en dus eerst gerepareerd moet worden! Daardoor zitten ze afgesloten van de rest! Mentaal is het vaak enorm zwaar en emotioneel, maar ze houden het hoofd omhoog. Hoe groot de schade is, is op dit moment niet te zeggen. Wel hoorden we zojuist dat er nu al dringend behoefte is aan voedsel. Niet alleen op het terrein van Gulugufe, maar ook in de directe omgeving.
Vijf jaren met hart & ziel werken in het opbouwen van een agricultuur- en trainingsterrein, waar werkers ook als community wonen, is laatste dagen (deels) vernietigd. Bid voor hun, bemoedig hen, doneer geld voor wederopbouw!

Wilt u hen bemoedigen met een extra gift, vermeld dan: Noodhulp
Rekeningnummer: NL86 INGB 0007 3896 78, t.n.v. Stichting Gulugufe