Download de nieuwsbrief

Hiernaast zie je de laatste nieuwsbrief (februari 2023) van Paul en Esther. Klik erop om deze te downloaden.

Vrijwilliger homeschooling gezocht

Paul en Esther zijn dringend op zoek naar iemand die wil komen helpen met de scholing van Ezra, Anna en Jona. Klik voor meer informatie hiernaast om de pdf te downloaden.

Bezoek predikanten van de Hersteld Hervormde Kerk (april 2022)

Op dinsdagmiddag 5 april kwamen er een tiental Malawiaanse predikanten van de Hersteld Hervormde kerk om instructie te krijgen over de manier van huizenbouw. Paul en Heston (de ‘opperbouwmeester’) legden uit hoe men de muren maakte met leem, hoe de rieten daken werden gemaakt, enz.. Men was duidelijk onder de indruk.

Herstelwerkzaamheden (18 februari 2022)

Familie Rombout en team zijn bezig met herstel werkzaamheden op het terrein na de twee overstromingen. Tevens zijn ze bezig met het terrein overstromingsbestendig te maken. Maar het blijft spannend, want voor vandaag vrijdag, en ook zaterdag is er weer een storm Dumako op komst met zware regenval van 100mm per 24 uur. Hiervoor is een officiële waarschuwing afgegeven door de overheid voor de regio Chikwawa.

Uit veiligheidsoverwegingen is Esther met de kinderen donderdagmiddag naar de stad Blantyre gegaan. Paul is op het terrein gebleven voor overzicht en coördinatie van de ( nood-) werkzaamheden.
Gebed is nog steeds zo nodig voor bescherming, troost, wijsheid en kracht.

Enorme regens en cycloon Ana zorgen voor schade op het terrein van Gulugufe (Woensdag 26-01-2022)

Afgelopen maandag is Zuid-Malawi getroffen door zeer zware regen veroorzaakt door cycloon Ana. In 24 uur kwam er bijna 450 mm regen uit de lucht vallen, wat geweldige overstromingen veroorzaakte over het zuiden van Malawi! Ook Gulugufe is zwaar getroffen.

Klik op de foto hiernaast om meer te lezen.

Medewerkers (augustus 2021)

Het werk op het terrein van Gulugufe wordt - onder aanvoering van Paul en Esther - door een flink aantal medewerkers gedaan. Ook de afgelopen maanden is heel wat werk verzet. En zoals het in seculiere bedrijven ook wel eens gebeurt, functioneert niet iedereen naar behoren. Dit is het afgelopen half jaar ook gebleken. Er staan daarom enkele personele aanpassingen/veranderingen op het programma. Niet altijd makkelijk, maar wel noodzakelijk.

Daarnaast wordt gezocht naar iemand die leiding gaat geven aan het 'farm-demonstratie' gedeelte. Dit om Paul hierin te ontlasten.